Продължава да расте броят на новите случаи на коронавирус във Франция,

...
Продължава да расте броят на новите случаи на коронавирус във Франция,
Коментари Харесай

Пандемията по света: 30 хил. за денонощието във Франция, над 62 хил. нови случая в САЩ

Продължава да пораства броят на новите случаи на ковид във Франция, за първи път трансферира прага от 30 хиляди за едно денонощие, заяви през днешния ден националната работа за публично опазване на здравето, представена от международните организации.

Полски лекари призоваха държавното управление да окаже повече поддръжка на изправената на лимита на опциите си здравна система на страната, откакто дневният растеж на случаите на ковид надвиши 8000 за първи път през вчерашния ден, регистрирайки връх за втори следващ ден.

Продажбата на алкохол в английския парламент ще бъде неразрешена като част от новите ограничения против ковид а, които ще влязат в действие в страната на следващия ден, съобщи Ройтерс.

От събота в питейните заведения в Камарата на общините към този момент няма да може да се купуват спиртни питиета, заяви нейният ръководител Линдзи Хойл. Той напомни, че пъбовете в редица региони ще бъдат затворени, и разяснява, че освен това състояние е редно и депутатите да не могат да си купят алкохол.

 

След първата национална карантина във Великобритания заради ковид а по-рано тази година Камарата на общините възобнови присъствените си съвещания.

Правилата за бранене на физическа отдалеченост обаче лимитират броя на депутатите, които могат да участват по едно и също време в залата, отбелязва Ройтерс.

Англия в това време вкара двуседмична карантина за пасажерите, които идват от Италия, съобщи Франс прес, като се базира на министъра на превоза Грант Шапс.

Мярката, която ще влезе в действие в неделя, ще се ползва и за пасажерите от Ватикана и Сан Марино. Онези, които не съблюдават карантината, ще бъдат глобявани, при рецидив с до 10 000 лири (11 000 евро).

Англия е най-тежко засегнатата от ковид а страна в Европа, с над 43 хиляди смъртни случая.

Италия е на второ място в черната статистика на континента, с повече от 36 хиляди умряли. В последно време броят на новите инфектирани и в двете страни стартира внезапно да се усилва, вследствие на което те още веднъж стегнаха ограниченията против ковид а.

Британският министър на превоза заяви още, че отпада карантината за пасажерите, идващи единствено в Англия от гръцкия остров Крит.

Над 62 хиляди нови случая на ковид са открити в САЩ вчера. Това е най-високият растеж за денонощие от 31 юли насам, когато бяха регистрирани 66 хиляди инфектирани. Броят на доказаните случаи в Съединени американски щати надвишава 7,9 млн. Над 217 хиляди са умрелите.

Очаква се във втория ден на срещата си в Брюксел водачите на страните от Европейския съюз да обсъдят и следствията от пандемията с ковид в Европа и методите за справяне с тях.

Българският министър председател Бойко Борисов към този момент разяснява, че европейските страни би трябвало да са единни в дейностите си, с цел да се оправят с следствията от пандемията от ковид.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР